familierecht

Verdeling woning of andere gemeenschappen

Bij gehuwden is vaak sprake van een gemeenschap van goederen. Ieder van de echtelieden is gerechtigd tot de helft van de gemeenschap van goederen. Een belangrijk onderdeel van de huwelijksgemeenschap is de woning. Bij een scheiding of daarna is hierover is nog wel eens discussie. Wie neemt de woning over en tegen welke prijs? Of kan de woning niet beter verkocht worden? 

Ook bij samenwoners die uit elkaar gaan, kan de woning een discussiepunt zijn. Als de woning gezamenlijk eigendom is van de (ex-)partners vormt de woning een eenvoudige gemeenschap. Bij een scheiding zal er duidelijkheid moeten komen over wat er met de woning gaat gebeuren. Partijen kunnen hierover afspraken maken en, mocht dat niet lukken, zich tot de rechter wenden. De advocaten van Van Houten en Partners kunnen u helpen zowel bij het maken van afspraken (al dan niet in het kader van mediation)  als het voeren van procedures voor één van de partijen voor de rechtbank.

Wij zien nog wel een dat mensen afspraken hebben gemaakt over de verdeling van een woning in een echtscheidingsconvenant of een andere overeenkomst en dat later blijkt dat een van hen zich niet aan deze afspraken houdt. Ook in dit soort situaties verlenen wij rechtsbijstand.

 

 

 

Omgangsregelingen

Hulp nodig bij omgangsregelingen?

verdeling woning 

Hulp nodig bij het verdelen of verkopen van een gezamenlijke woning of andere gemeenschappen?

Ondertoezichtstelling/ Uithuisplaatsing

Hulp nodig als uw kind onder toezicht gesteld is of dreigt te worden of bij een uithuisplaatsing van uw kind?

Gratis kennismakingsgesprek

U kunt altijd samen, als u een mediation overweegt, een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Deze bespreking is gratis en vrijblijvend.

Bezoekadres

Singel 125
3311 PC Dordrecht

Postadres

Van Houten & Partners Advocaten
Postbus 1185
3300BD Dordrecht

Algemene E-mailadres: info@vhpa.nl

Telefoon­nummers

Echtscheidings­bemiddeling:
Tel.: 078 639 55 55

Immigration lawyers:
Tel.: 078 639 55 50

“Van Houten en partners advocaten en mediators” is de handelsnaam van “Naber c.s. Advocaten en Mediators”.
Naber c.s. Advocaten en Mediators is een maatschap, die is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder kvk-nummer 71844805.