Alimentatie

Kinder- en partneralimentatie

Veel ouders zijn best bereid om kinderalimentatie te betalen. Uiteraard kunnen zij niet meer betalen dan hun draagkracht toelaat maar de meeste ouders zien wel in dat een bijdrage voor de kinderen aan de verzorgende ouder redelijk is. Om de hoogte van de kinderalimentatie te bepalen dienen alimentatieberekeningen te worden gemaakt. Ook deze worden gemaakt aan de hand van de Tremanormen.

Partneralimentatie

Partneralimentatie ligt doorgaans wat moeilijker. De problemen worden, kort omschreven, veroorzaakt door de verschillende belangen van de betrokkenen. Het belang van de alimentatievragende partner is dat het bedrag aan alimentatie niet te laag uitvalt. Het belang van de alimentatiebetalende partner is het tegenovergestelde. Deze heeft er belang bij dat de alimentatie niet te hoog uitvalt.

In het kader van de echtscheidingsbemiddeling is hier goed uit te komen doordat diverse berekeningen worden gemaakt. Deze berekeningen moeten worden uitgelegd en moeten worden besproken. Het resultaat moet zijn dat op een zeker moment beide betrokkenen weten hoe de mogelijkheden en onmogelijkheden liggen en ook weten wat redelijk zou zijn. Op dat moment kan vaak een beslissing vallen.

Kinder- en partner alimentatie

Veel ouders zijn best bereid om kinderalimentatie te betalen. Partneralimentatie ligt doorgaans wat moeilijker.

Grenzen aan de alimentatie

Een alimentatie heeft altijd een grens. Zo kan de alimentatie niet zo hoog worden dat degene die betaalt onvoldoende overhoudt om van te leven.

Effect van nieuwe partner op alimentatie

Heeft u een nieuwe partner? Doorgaans heeft een nieuwe partner invloed op de alimentatie.

Gratis kennismakingsgesprek

U kunt altijd samen, als u een mediation overweegt, een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Deze bespreking is gratis en vrijblijvend.

Bezoekadres

Singel 125
3311 PC Dordrecht

Postadres

Van Houten & Partners Advocaten
Postbus 1185
3300BD Dordrecht

Algemene E-mailadres: info@vhpa.nl

Telefoon­nummers

Echtscheidings­bemiddeling:
Tel.: 078 639 55 55

Immigration lawyers:
Tel.: 078 639 55 50

“Van Houten en partners advocaten en mediators” is de handelsnaam van “Naber c.s. Advocaten en Mediators”.
Naber c.s. Advocaten en Mediators is een maatschap, die is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder kvk-nummer 71844805.